You can edit your side menu content in the Appearance > Menus and set as Side Menu.
 
Itova
  • Bra erbjudanden
  • Kvinnor
  • Hemtillbehör
  • Mode
  • Handla
  • Bra erbjudanden
  • Kvinnor
  • Hemtillbehör
  • Mode
  • Handla

In Hemtillbehör

Gör egen sylt

45 Views 23. juli 2023 Be first to comment

Gör egen sylt Pin It

Har du mycket bär och frukt hemma, så kan det vara bra att ta hand om det på olika sätt. En bra grej du kan göra är sylt. Det är inte så svårt. Bra syltburkar och tillbehör hittar du här. I stort sett alla syltrecept använder samma teknik: koka frukt, socker och citronsaft tillsammans tills det tjocknar. Gör den med jordgubbar, hallon, aprikoser – vilken favoritfrukt som helst!

Många fördelar med att göra egen sylt

Det finns många bra fördelar med att göra egen sylt. Bland annat är det ett utmärkt sätt att bevara säsongens frukt. Du kan även kontrollera mängden socker. Även om socker är en nödvändig ingrediens som hjälper fruktblandningen att nå dit den ska så kan du lägga till lite mer eller mindre, och hemmagjord sylt använder nästan alltid mindre än kommersiella preparat. Dessutom innehåller hemlagad sylt inga andra oönskade sötningsmedel som majssirap med hög fruktoshalt.

Så gör du egen sylt

Blanda först uppskuren frukt eller små bär med socker och låt stå. Tillsätt sedan citronsaften. Låt det hela koka upp, rör sedan om och titta tills det når en gelkonsistens. Till sist häller du upp den i burkar.

Koka ihop sylten

Kombinera frukten, sockret och citronsaften i en icke-reaktiv tjockbottnad kastrull. Om tiden tillåter, låt frukt- och sockerblandningen stå över natten innan du tillsätter citronsaften och kokar den.

Vrid nu värmen till medel. När frukten börjar koka, mosa ner frukten med en potatisstöt eller en gaffel för att uppmuntra frigörandet av juice och hjälpa frukten att brytas ner lite.

När sockret har löst sig helt, höj värmen till högt och koka tills det tjocknat, rör om ofta.

Efter ca 15–20 minuter ska blandningen mer se ut som färdig sylt och vara klar för testning. Det gör du på en frusen tallrik. Släpp en liten mängd sylt på den frusna tallriken. Låt det svalna ett ögonblick och kör sedan en sked eller ett finger ner i mitten.

Om du kan se en vanlig väg genom sylten, med rena kanter som inte sluter sig, då är den klar. Om det rinner ihop igen, koka i några minuter till och testa igen.

Share

Previous Post

Behöver dina växter en…

In Hemtillbehör

Behöver dina växter en extra växtlampa?

View Post

Next Post

Rå vitlök eller vitlöksextrakt –…

In Handla

Rå vitlök eller vitlöksextrakt – vad fungerar bäst?

View Post

Kategori

  • Bra erbjudanden
  • Handla
  • Hemtillbehör
  • Kvinnor
  • Mode
  • Uncategorized

Senaste nyheterna

View

Parfymen – den osynliga men märkbara accessoaren

12. september 2023

View

Rå vitlök eller vitlöksextrakt – vad fungerar bäst?

27. juli 2023

View

Gör egen sylt

23. juli 2023

View

Behöver dina växter en extra växtlampa?

19. juli 2023

Arkiv

  • september 2023
  • juli 2023
  • juni 2023
  • maj 2023
  • april 2023
  • februari 2023
  • januari 2023
  • december 2022
  • november 2022
  • oktober 2022
  • september 2022
  • augusti 2022
  • juli 2022
  • juni 2022
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • mars 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augusti 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • maj 2020
  • mars 2020
  • februari 2020
  • november 2019